Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Till Nisse: Så överlever du (jag) jullovet – hela listan

nisseedwall  |  Publicerad 2017-12-28 08:24  |  Lästid: 3 minuter

 

Som vanligt vänder jag mig direkt till dig Nisse.

Jag vet att du kommer glömma hälften och inte orka styra upp resten av punkterna på den här listan. Men kom inte och skyll på mig när du står på en parkering utanför ett köpcentrum och får dagens tusende utbrott på a) Manne och Jojo b) Li c) ”Frida” i kassan på McDonalds.

Jag har i alla fall publicerat den här konstruktiva listan i 9 steg som, om du följer den, kommer göra jullovet till en dröm så skyll inte på mig (dig…).

 

1. Gör dagsscheman

Planera dagarna. Låt de inte bara hända. Det är en riktig accident waiting to happen. Kom ihåg den där gången när ni spontanåkte till det där badhuset (se punkt 3) utan att ha planerat det innan och du fick nåt slags psykbryt och ni fick åka hem igen.

(Ibland när jag tänker på mig själv så undrar jag. Ganska ofta faktiskt…)

 

2. Gå ut

Tvinga på dig själv och barnen kläder. Gå ut. Även om ni bara är ute tre minuter så fungerar det lite på samma sätt som att stänga av och sätta på datorn när den krånglar. Sjukt men sant.

 

3. Badhus

Eftersom Donald Trump gjort så att våra vintrar numera är fyllda av plusgrader och regn så är det inte asmysigt att göra punkt 2. Då rekommenderar jag badhus. Funkar i övrigt som punkt 2. Det räcker med tre minuter plus att man blir ren.

4. Kolla 80-talsmatinéer

Kolla vad mysigt ni hade det när ni kollade in Goonies hos Lis föräldrar…

 

5. Lägg dig i tid

Största skämtet på den här listan. Det händer ju inte. Du somnar 01:00 som tidigast. Men du vet att allt blir bättre om du ligger i sängen 23:00, kom inte och säg nåt annat. Och nu står det här också.

 

6. Drick inte för mycket

Du sover bättre och är piggare om du låter bli att dricka två enheter så fort barnen somnat bara för att du är ledig. Men det har jag ju sagt till dig i åtta år snart så vad spelar det för roll.

 

7. Egentid

Tråkigt nog för din altruistaura det enda på den här listan som du är riktigt duktig på. Gör som du brukar bara: stäng in dig i arbetsrummet, ta en promenad. Men det vet du redan. Keep up the good work.

8. Egentid med partner

Här är du sämre. Du satt ju till och med i Nyhetsmorgon häromdagen och tipsade om fixa barnvakt och gå ut med sin partner och käka italienskt eftersom det inte blir så stelt med många rätter som just keep on coming. Varför går du inte ut med henne då?

9. Ha låga förväntningar

Förvänta dig att det kommer vara ett helvete så kommer du bli fruktansvärt glatt överraskad när det helt plötsligt händer.

Världen ler mot dig.

 

Kom igen Nisse – det är bara några dagar kvar nu.

YOU CAN DO IT!

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar