Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

The bebishood is wasted on the bebisar

nisseedwall  |  Publicerad 2018-06-04 15:36  |  Lästid: 3 minuter

Jag har fram till dags dato varit pappa till två stycken bebisar. Förutom att ha fyllt mig med glädje och gett mitt liv någon slags mening har detta faktum GJORT MIG AVUNDSJUK PÅ BEBISLIVET. Det slösas bort på bebisarna.

Ta till exempel åkpåsarna. Jag menar helt ärligt. Fatta att ha – inte bara en vagn – utan dessutom en speciellt utformad sovsäck som man fäster i vagnen vars enda uppgift är att hålla dig varm och gosig samtidigt som du färdas framåt.  Det är ju själva essensen av en drömlik tillvaro.

 

Här är en lista på några andra grejer som gör att:

The bebishood is wasted on the bebisar

1. Vagnen

I Bo Widerbergs klassiska film Kvarteret Korpen frågar sig Keve Hjelm i en scen vad det finns att uppfinna efter cykeln: ”En uppfinning som gör att man kan färdas framåt samtidigt som man sitter ner.” Till skillnad från Keves karaktär så menar jag att vagnen är den ultimata uppfinningen, jag menar förstå att sitta (eller ligga) ner samtidigt som någon annangör att man färdas framåt. Perfekt ju.

Get outta here…

2. Bli matad

Bebisar har inte alls vett att utnyttja det faktum att de blir matade. De sitter mest och trummar eller kastar grejer samtidigt som maten forslas in i deras munnar. Hade jag blivit matad hade jag helt obehindrat inte bara kunnat sitta och läsa tidningen utan även kunnat utnyttja tiden till annat, exempelvis sortera tvätt, diska eller putsa mina skor. Briljant.

3. Ha en självklar riktning och framåtrörelse i livet

Som vuxen kan jag ibland uppleva en känsla av tomhet och meningslöshet. ”Var det här allt?”, liksom. Som bebis är ingenting tomt eller meningslöst. Varje dag är ett äventyr där man lär sig alltifrån att snurra runt från rygg till mage, ställa sig upp med hjälp av exempelvis en ugnslucka, uttala en konsonant, upptäcka sig själv i en spegel eller lyckas med att hålla i pipmuggen själv när man dricker.  Själv sitter man där framåt kvällskvisten och undrar vad i helvete man har gjort den här dagen. Egentligen.

4. Kissa i blöja

Okej, jag medger att den här punkten kan uppfattas som en smula kontroversiell och kanske även lite pervers. Men till mitt försvar vill jag säga att jag drar en gräns vid kiss. Jag skulle aldrig vilja bajsa i en blöja. Mina exkrementer ser jag nämligen helst försvinna så långt bort från kroppen som möjligt så snabbt det bara går. Men det är nåt med att kissa i en blöja som är lockande. Förstå att sitta och kolla på film och inte behöva resa sig för att gå på toa utan bara släppa ut det i en välabsorberande blöja.

Eller att inte behöva avbryta diskussionen rörande vem som är bäst av Maradona och Messi bara för att ens blåsa är fylld med öl för den delen…

5. Somna i bilen och bli buren till sängen

Föreställ att ni haft en riktigt rolig kväll på krogen. Det har startat med en härlig middag med goda vänner och sedan utvecklats till en magisk klubbkväll med mycket dans, skratt och shots. Tänk att taxichauffören sedan stannar utanför er port (eller motsvarande), talar lugnade till er och försiktigt bär in er till sängen och stoppar om er.

6. Slippa medvetande

Det ultimata carparlivet. Att bara sitta och dregla lite och skratta om det dyker upp nåt som är svartvitt och sen plötsligt få nån fallreflex som man ganska snabbt glömmer och börjar garva igen.

 

Kan du inte få nog av mina listor? Här kan du läsa en om hur man ska göra för att ha PERFEKT SEX UNDER SMÅBARNSÅREN.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-04 15:37