Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Sluta tjuvstarta julen!

nisseedwall  |  Publicerad 2018-11-27 08:07  |  Lästid: < 1 minut

Först hade jag tänkt skita i att bry mig om den här grejen i år. Men det går ju inte att vara tyst när folk beter sig på det här viset.

Idag är det 27 november. PÅ SÖNDAG ÄR DET FÖRSTA ADVENT. Det betyder att det på söndag är ok att börja julpynta. Inte en dag tidigare. Jag skiter i om du blir lycklig av att pynta tidigare än dess. Du blir ju lycklig på min bekostnad. Jag tvingas ju ta del av ditt julpynt tidigare än jag vill ha julpynt i mitt liv. Jag blir en passiv julfirare. Passivt julfirande är minst lika farligt som passiv rökning och kan leda till svår värk i vänster hjärnhalva.

Så då tar vi det en gång till:

Från och med söndag får du dricka julmust, äta pepparkakor, njuta av lussebullar, sätta upp adventsstjärnor, ta fram adventsljusstaken, bjuda på glögg och skaffa en utegran med tillhörande belysning till eventuell balkong eller tomt.

(Men gran inomhus väntar du med till dagen innan julafton annars är jag rädd att världen kommer sprängas.)

 

 

Det är ni som är Grinchen. Inte jag.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar