Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Ska det vara såhär? Är det här allt? På riktigt?

nisseedwall  |  Publicerad 2018-11-13 16:04  |  Lästid: 2 minuter

Häromkvällen vägrade Jojo låta mig lägga honom. Han skrek efter mamma. Han slog mig. Till slut var jag och Li tvungna att byta av varandra men eftersom det var hennes kväll att läsa för Manne så spårade han ur och vägrade låta sig bli blåst på en mammaläggning och sen var cirkusen igång. Sammanfattningsvis kan man väl säga att det hela slutade med att mamma plus två söner låg i 3-årige sonens 170 cm långa och 60 cm breda säng medan pappan stängde in sig i föräldrarnas sovrum. Behövd är ju inte det första adjektivet som poppar upp i skallen när man ska beskriva sig själv i det läget.

Totalt överflödig ligger närmare till hands.

Frukosten dagen efter var succé: Jojo skrek och vevade vilt efter mig i vardagsrumssoffan eftersom jag hade haft mage att komma med lite mjölk till honom trots att han uttryckligen sagt att mamma skulle komma med den. Manne låg orörlig i sin säng, stirrandes in i väggen och vägrade gå upp och gå till skolan. Li hade sovit ca tre sekunder och satt och snyftade över morgonkaffet. Jag stod i köket och tittade ut över ett gråregnigt Farsta.

Ska det vara såhär? Är det här allt? På riktigt?

Nej är väl svaret på den frågan. Det här är inte allt.

Men så värst mycket mer handlar inte livet om. Det är inte magiskt. Det är inte skimrande. Det är mest november och frukostgråt. Och det är först när man inser det som man kan njuta av skiten:

En öl och en cigg på balkongen på fredagen.

Ett obrutet samtal med en vän om allt och ingenting.

En vedeldad bastu.

En Dry Martini.

En promenad.

En skål med bearnaisesås och några skivor entrecôte.

Hörde jag mums?

En ny bil.

En natt på hotell.

En bra bok.

En kul tennismatch.

Ett dygn utan ansvar för nåt i en stuga i skogen.

Det är det allt handlar om – inse det omagiska men skapa stunderna som revar upp den blygrå novemberhimlen och släpper in nåt annat. Nåt som påminner om ljus.

KOM IGEN NU!

I podden den här veckan pratar vi om just den här morgonen jag beskriver ovan och Manne kommer med en del bra tips på hur man kan lösa morgonhelvetet. Lyssna gärna!
 

 

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-11-13 18:02