Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Så håller du liv i relationen efter semestern – hela listan

nisseedwall  |  Publicerad 2018-08-01 07:47  |  Lästid: 3 minuter

 

Semestern är slut, eller snart i alla fall. Man har haft det lite mysigt. Man har haft tid för varandra. För det har man ju trots allt. Ändå. Även om man inte tänkte på det då när semestern var in full bloom så märks det så tydligt nu när man kommer hem.

Före

Efter

CHOCK VARJE ÅR I AUGUSTI:

Helt plötsligt ska det hämtas och lagas mat och man måste hålla på och städa helt plötsligt.

Plus vara i från varann hela dagarna på olika arbeten. Och på kvällarna ses man inte längre för man har somnat i varsitt rum med varsitt barn.

Hur ska man göra för att allt inte ska spåra ur och relationen ska rinna ut i sanden?

JO. SÅHÄR:

1. Kom tillbaka in i rutinerna fort som blixten.

Om man fortsätter gå och såsa och tror att saker löser sig av sig själv och att man kan göra allt på ett helt nytt sätt bara för att det varit sommar. Glöm det. Gör som du alltid har gjort. Det vill säga städa på torsdagkvällar och drick en GT på fredagskvällen.

2. Men låt ändå semestern leva kvar.

Motsägelsefullt va? Men livet är fullt av motsägelser. Vad menar jag då? Till exempel: Sitt tillsammans på balkongen med en tänd lykta när barnen somnat och låtsas med hjälp av filtar och annat att det fortfarande är en ljummen julikväll. Ta ett glas vin. Lev lite.

3. Gå upp före din respektive och börja styra upp vardagsmorgonen utan att väcka denne.

Tänk själv att vakna av att ens respektive varit i tvättstugan och hämtat tvätten, tömt diskmaskinen, kokat kaffe och börjat göra frukost till barnen.

4. Tänk inte att det ska vara som på semestern.

Det handlar om inställning. Tror man att livet ska vara som det är när man är ledig så blir man besviken. Var sak har sin tid. Så även relationen ju. Det kan ju inte vara hoochy koochy poochy myz jämnt. Ibland är det stroganoff och halsont.

5. Gå och lägg dig i tid.

Finns inga ursäkter för om du är sur och grinig bara för att du sovit för lite eftersom du varit uppe för sent pga inte vänt tillbaka på dygnet efter semestern. INGA URSÄKTER!

6. Se till att barnen lägger sig i tid.

Det finns inget som tär mer på en relation än undersövda barn som bara håller på och jävlas hela tiden.

7. Var snäll mot dig själv.

Bli inte förbannad på allt och alla för att du inte är lika bra på vardag som du minns från i våras. Ingen vinner på det. Fortsätt bara gör som du brukar så lossnar det snart. Promise. Ugnslaxen kanske blir lite överkokt första gången men om ett par veckor faller den isär så där fint igen.

8. Sätt på dig långbyxor och putsa eventuell ansiktsbehåring.

Okej, den kanske mest är riktad åt mig själv. Erkänner. Men det är inte coolt att glida runt i trasiga vans, hawaiiskjorta och vildvuxet skägg i stan i september. Säger en sida i mig.

Man kan ju i och för sig bara dra på sig en kofta, säger den andra…

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-08-01 08:38