Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Problemet är att det är för lite mancold i samhället

nisseedwall  |  Publicerad 2018-11-07 11:41  |  Lästid: 2 minuter

DAGENS VIKTIGASTE LÄSNING!

Det finns inget som baktalas så mycket som mancolden. Det hånas och skrattas och pekas så fort en kille antyder att han känner sig lite vissen. Senast i Paris Masters fick Novak Djokovic utstå en del efter att han pratade om flu symptoms i samband med lite vekare matchinsatser.

Jag tillhör definitivt skaran som borde pekas på och skrattas åt. Jag lider just nu sviterna av en förkylning som övergått i nåt slags höstblåseliknande tillstånd vilket satt mig ur spel fullständigt.

Igår låg jag från lunch fram till sovdags och kollade på tennis följt av klassikern Skyskrapan brinner och avslutade det hela med filmatiseringen av fantasyboken Cirkeln. Jag lagade ingen middag, jag la inga barn och jag vek definitivt inte nån tvätt. Jag var på många sätt en värdelös pappa, make och i förlängningen givetvis också människa.

Men guess what – jag vägrar att skämmas för det här. Jag tycker att det är alla människors rätt att få vara värdelösa ibland. Sen att vi lever i ett samhälle som är slimmat så till den grad att det inte är tillåtet att checka ut en halvdag eller två för att kolla på film och vältra sig lite i sin snoriga näsa och sina ömmande halsmandlar är ju inte mitt problem.

När jag tänker efter är ju problemet faktiskt snarare att det är för lite mancold i samhället!

Därför är det viktigt att vi som omfamnar våra mancolds också ser när folk runtomkring oss har fått en släng av sagda åkomma och att vi då hjälper dessa människor att våga ge sig hän och fullt upp leva ut sin ”sjukdom”. Det här kan ibland innebära att man måste tvinga dessa människor att stänga in sig i ett rum och att man tvångsmatar dem med godis, läsk och gamla katastroffilmer (eller vad de nu må föredra).

Det innebär självklart också att man lägger alla barn, lagar all mat och viker all tvätt under tiden den sjuke återhämtar sig.

Kort sagt – om fler fick möjlighet att leva ut sin mancold skulle vi ha ett bättre samhälle. Svårare än så är det inte.

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar