Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Så tjänar du pengar på dina trasiga kökshanddukar

Jag skulle aldrig få för mig att slänga en konservburk i soptunnan. Jag skulle heller aldrig ens komma på tanken på att slänga en tom cola-burk i sagda tunna. Hittar jag däremot en trasig strumpa när jag viker tvätt (vilket händer rätt ofta eftersom de av nån SJUK anledning spelar fotboll i strumplästen på Mannes skolgård) […]

Jag skulle aldrig få för mig att slänga en konservburk i soptunnan. Jag skulle heller aldrig ens komma på tanken på att slänga en tom cola-burk i sagda tunna.

Hittar jag däremot en trasig strumpa när jag viker tvätt (vilket händer rätt ofta eftersom de av nån SJUK anledning spelar fotboll i strumplästen på Mannes skolgård) så åker den i soptunnan direkt. Jag har liksom aldrig sett den där strumpan som något man kan göra nåt vettigt med. TILLS NU!

Visste ni att man, oavsett varumärke, kan lämna in sina urvuxna, trasiga och omoderna kläder i alla H&M-butiker? Och inte bara det – de tar även emot alla typer av textilier. ÅRET OM!

Och ännu sjukare – du får ett presentkort på 50 kronor för varje kasse kläder. (Du kan lämna in hur mycket kläder du vill men du får bara två presentkort/tillfälle, presentkorten gäller vid köp för minst 300kr.)

Det här är ju hur jäkla bra som helst för oss som har små barn. För är det något jag lärt mig under dessa nio år som pappa så är det att små barn blir större. By the minute. Dessvärre växer inte kläderna i samma utsträckning utan man måste skaffa nya grejer. Så härligt då att man med gott samvete kan rensa garderoben och veta att man inte är ett miljöas.

Vad händer med grejerna efter att man lämnat in dem på H&M?

Kläder som går att använda säljs som second hand, kläder som är trasiga (gamla slitna handdukar osv) görs om till andra grejer, typ städtrasor. Resten blir till textilfiber som används till exempelvis isolering.

 

Exakt så där funkar det.

 

I söndags rensade jag och Jojo min garderob. (Barnens rensade vi redan i våras.)

Jojos roll var att bestämma vad som skulle lämnas in på H&M och vad som skulle säljas. (Han tyckte till exempel att inga av mina gamla sunkiga slitna tenniskläder skulle säljas vidare, utan de skulle direkt till H&M för återvinning.)

Resultatet: 2-1 till H&M.

Sen promenerade vi till H&M i Farsta C.

”Återvinningscentralen” låg precis bredvid kassan.

2 kassar = 2 presentkort á 50 kr.

När vi var klara drog vi och plockade svamp. Jojo kände sig riktigt cool i sin nya skaljacka och sina nya skelettvantar som vi köpte efter att ha fått presentkorten. (Jacka plus vantar kostade typ 350:- och vi fick därför 50 kronors rabatt. Man får alltså använda ett presentkort per trehundring).

Hur cool?

Kanongrej H&M, TACK FÖR DET!

Dela på Facebook
Tweeta