Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Julklappstips! Sås! Erbjudande!

  Jag är så glad över att kunna erbjuda er en bra rabatt på en perfekt julklapp till den som vill utveckla sin matlagning! En hemlis om mig är att jag gick ett år på restaurangskola i gymnasiet och att jag var kock i lumpen. Detta har lärt mig en sak: DET MESTA HANDLAR OM SÅS. Steka en […]

 

Jag är så glad över att kunna erbjuda er en bra rabatt på en perfekt julklapp till den som vill utveckla sin matlagning!

En hemlis om mig är att jag gick ett år på restaurangskola i gymnasiet och att jag var kock i lumpen. Detta har lärt mig en sak:

DET MESTA HANDLAR OM SÅS.

Steka en köttbit till perfektion kan vem som helst göra. Dra ihop en Bouef Bourguignon är även detta busenkelt. Det är bara att göra som man blir tillsagd så löser det sig.

Men. När det gäller såser så är det något helt annat. Att få till en perfekt balanserad rödvinssås eller slå en krämig bearnaise är typ lika svårt som att transplantera konstgjorda luftstrupar.

Ofta när jag läser recept i kokböcker så är det mycket som inte går att redovisa i text och bild vilket gör det knepigt att få till ett bra resultat. När det exempelvis står att man ska ”Tillsätta smöret till ägguleblandningen i en tunn stråle under konstant vispning.” Vad betyder egentligen det? Hur tunn stråle ska det vara? Hur hårt ska man vispa?

Men nu finns en lösning på det här!

Sveriges såskung Tommy Myllymäki har nämligen lanserat en videobaserad matlagningskurs online på Köket.se. Tommys kurs heter ”Bli en mästare på såser!” och det är minsann exakt vad man blir. Kursen innefattar 4 timmar(!) videolektioner, 29 övningar och recept plus att han dessutom delar med sig av en massa smarta tips (bland annat ett smart sätt att förvara smör på…).

Jävla geni!

OCH DET BÄSTA ÄR ATT JAG KAN GE ER RABATT!!

Om ni uppger rabattkoden ”NISSE” så får ni 20% rabatt på priset (399:-).

Det kan ju vara värt att skriva upp på önskelistan så att nån slags anhörig får ett tips på vad de kan köpa så du slipper få ytterligare ett pack med strumpor.

 

I lördags testade jag att laga rödvinssås med hjälp av kursen.

 

Nånting som Myllymäki glömde i filmen är att det är fruktansvärt viktigt att visa att man MENAR ALLVAR när man slipar kniven.

När man hackar lök kan man däremot vara glad (eftersom man har en sån vass kniv).

En sak jag lärde mig i filmen är att man bryner löken när man gör rödvinssås. Trodde det räckte med att fräsa. 

Om ni undrar varför Tommy tittar något skeptisk på min lök är det för att jag tog lite mer smör än vad han gjorde i filmen. Pga älskar smör. 

TADA! Typ den godaste rödvinssåsen jag käkat! Så smidigt att kunna kolla exakt hur man gör på film i stället för att gissa hur saker går till när man läser i en bok. GRYMT!

SKYNDA ATT KÖPA KURSEN OCH GLÖM INTE RABATTKODEN ”NISSE”!!!!

Dela på Facebook
Tweeta