Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Ingen mer middagsångest!

  Jag har som tidigare meddelats fått förmånen att testa Mat.se. Och nu har du möjligheten att få göra detsamma – plus att du får en rabatt på 200 kr om du är ny kund och handlar för minst 500 kr.  Jag tror vi alla kan vara överens om att det absolut jobbigaste med att vara förälder inte är […]

 

Jag har som tidigare meddelats fått förmånen att testa Mat.se. Och nu har du möjligheten att få göra detsamma – plus att du får en rabatt på 200 kr om du är ny kund och handlar för minst 500 kr. 

Jag tror vi alla kan vara överens om att det absolut jobbigaste med att vara förälder inte är oron man känner när man plötsligt ansvarar för ett nytt liv, det är ju inte heller den bottenlösa trötthet som dimper ner som ett brev på posten när man måste använda nätterna till att byta kissblöjor, skaka välling eller leta efter nappar i stället för att sova.

Nej, det jobbigaste är att komma på vad i helvete man ska laga till middag!

Det är som att man måste uppfinna hjulet varje dag. Hjulet består konstigt nog ofta av korv och makaroner. Helt sjukt.

Men som tur var har jag knäckt den här nöten. Som jag beskrev i ett tidigare inlägg planerar jag och Li veckans mat på söndagskvällen.

Grejen är ju att det tar typ två sekunder att göra det här, men det besparar en ju ungefär tusen kilo ångest.

Direkt efter att vi planerat klart beställer jag sedan alla huvudingredienser via Mat.se. Vilket innebär att de kommer levererade till dörren på måndagseftermiddagen. Så skönt!

(Om ni undrar varför det bara står ”Lax” på onsdagen så är det för att Li är lat inte för att vi har för vana att servera rå lax utan någonting till.)

Det är mer Baloos stil…

Här är hur som helst receptet på veckans lax:

Lax i ugn med potatis, yoghurtmajo och sallad.

Ingredienser (4 pers):

500g laxPotatis (typ 6-7 st),

Yoghurtmajon: 1 dl yoghurt, 0,5 dl majonnäs, 1 tsk dijonsenap, kapris, en skvätt citron, salt och peppar,

Börja med att koka potatisen och sätta ugnen på 225°. Blanda sen till yoghurtmajon, rulla laxfiléerna i chili flakes och salta dem. Ställ in dem i ugnen, ta ut dem när innertempen är 42-43°.

Servera med sallad (som du gör när laxen är i ugnen). Såhär års är det riktigt gott med en sallad bestående av hackad grönkål, slantade morötter och riven vitkål med en enkel vinaigrette.

Smaklig spis.

Två riktigt smarta grejer med Mathem är att om man beställer innan 13:00 levererar de maten samma dag plus att de har en sida med recept där man med ett klick får alla ingredienser man behöver på en gång. 

Om du vill ha 200 kr rabatt (du måste handla för minst 500 kr och vara ny kund) är allt du behöver göra att skaffa ett konto hos mat.se och sen använda rabattkoden: NISSE18

Lycka till!

Dela på Facebook
Tweeta