Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Gillar du öl? Vinn en weekend på Gotland i sommar!

KLICKA HÄR OM DU VILL VINNA EN STUND AV GOTLAND. VI SNACKAR ALLTSÅ TVÅ NÄTTER I EN AV GOTLANDS MYSIGASTE STUGOR. OBS! FÖRBÄTTRADE ÖLKUNSKAPER UTLOVAS!  Hello beer-lovers! Det känns ju fruktansvärt härligt att kunna berätta om det här. Gotlands bryggeri har anordnat en tävling som de kallar En stund av Gotland. Tävlingen kombinerar två saker som ligger mig varmt om […]

KLICKA HÄR OM DU VILL VINNA EN STUND AV GOTLAND. VI SNACKAR ALLTSÅ TVÅ NÄTTER I EN AV GOTLANDS MYSIGASTE STUGOR. OBS! FÖRBÄTTRADE ÖLKUNSKAPER UTLOVAS! 

Hello beer-lovers! Det känns ju fruktansvärt härligt att kunna berätta om det här. Gotlands bryggeri har anordnat en tävling som de kallar En stund av Gotland. Tävlingen kombinerar två saker som ligger mig varmt om hjärtat.

Öl och Gotland. 

Jag har spenderat varenda sommar på Gotland sen 1991. Det finns nog ingenting jag inte gillar med den där ön. Jag älskar ljuset, jag älskar havet. Jag älskar att det är såpass stort att det, trots att färjan är knökfull, i stort sett är tomt på landsvägen en halvtimme från Visby i mitten av juli men samtidigt så litet att inget ligger längre bort än en timme med bil.

Undrar om det är så här myror uppfattar en sandstrand.

Och nu kan allt det här bli ditt. Vinnaren av tävlingen får nämligen (tillsammans med en polare) bo i en asmysig liten stuga på en tryffelgård(!) på norra Gotland i juni. Under tre dagar får man uppleva en rad olika grejer, bl.a. en guidad visning av bryggeriet där man får lära sig hur man brygger öl samt allt man inte visste att man ville veta om bira plus en massa annat skoj. Kost, logi och transport ingår givetvis i priset.

(Eftersom jag vill säkerställa att ni ska fatta exakt hur mysigt det här priset är så kommer jag själv testa på det nästa vecka. Man ställer ju upp…)

Tävlar gör ni på www.enstundavgotland.se.

Gotlands bryggeri har funnits sen 1995 och var från början mest känd för Wisby klosteröl (Svenska marknadens första färsköl) men nu har de bräddat sig och släppte nyligen sin egen version av den oh så klassiska lagern.

Jag har oerhörda förväntningar på den här resan. Inte bara för att jag älskar Gotland utan även för att jag ser fram emot att lära mig mer om öl. För trots att jag kanske vet skillnaden mellan en stout och en ale (typ samma grej fast stouten har rostad säd) så finns det stora luckor i mina ölkunskaper. Om du känner nåt liknande inför öl så är den här tävlingen sannerligen nåt för dig.

 

Va, vad säger ni? Sugna?

 

Dela på Facebook
Tweeta