Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Den viktigaste saken att veta om städning

Jag är en äkta städexpert. Med det menar jag inte att jag är speciellt skicklig  på att tvätta fönster, bona golv eller få toastolar att blänka. Vad jag menar är helt enkelt att jag är expert på att få arslet ur och börja städa. Livets hårda skola har lärt mig att den som är bra […]

Jag är en äkta städexpert.

Med det menar jag inte att jag är speciellt skicklig  på att tvätta fönster, bona golv eller få toastolar att blänka. Vad jag menar är helt enkelt att jag är expert på att få arslet ur och börja städa. Livets hårda skola har lärt mig att den som är bra på att börja städa slår alla mer tekniskt skickliga städare överlägset.

Mitt städschema är väldigt enkelt: det går ut på att jag plockstädar på onsdagskvällen och på torsdagskvällen dammsuger och våttorkar jag. Det här systemet innebär framförallt två saker: 1. Städningen hinner aldrig bli ett oöverstigligt hinder eftersom jag gör det såpass ofta. 2. Jag slipper städa på helgen. Känslan att vakna upp på lördagsmorgonen och gå upp och se ut över ett nystädat hem och bara behöva koncentrera sig på att grädda pannkakor, läsa tidningen (och få barnen att kolla på TV/paddor så att man kan göra det förstnämnda) är bland det bästa jag vet.

Att jag nu fått förmånen att prova den nya multifunktionella dammsugaren Unlimited från Bosch är därför bland det lyxigaste jag varit med om. Vi snackar alltså här om en sladdlös dammsugare som suger bättre än många vanliga dammsugare jag testat. Snacka om att sänka tröskeln till att komma igång med städningen!

Det grymma med Bosch Unlimited är dessutom att man kan dammsuga för alltid utan paus. Det medföljer nämligen två Power for ALL 18V batterier och laddningstiden är så kort att man hinner ladda upp det ena batteriet med medföljande snabbladdare (tar 1h) samtidigt som man kör slut på det andra. Batteriet går förresten dessutom att använda till andra verktyg från Bosch.

Nånting som är riktigt bra med den är också att den är så multifunktionell, tack vare de smarta medföljande tillbehören kan man liksom dammsuga lite överallt, från golv till tak och till mystiska vrår där man sällan befinner sig.

Det skadar ju inte heller att den ser ut som nåt slags coolt Star Wars-vapen direkt.

Är det nånting Jojo gillar så är det att sitta och käka Tuc-kex och kolla på TV och använda vardagsrumsmattan som sin assiett. Kul för honom. Synd bara att just Tuc-kex är bland det smuligaste som finns och att det förr kändes som att man var tvungen att storstäda hela lägenheten efter att han farit fram.

Men inte längre! Det är helt galet vad grym den är på att dammsuga mattor!

Så smidig att dammsuga soffan med! Skönt att slippa en massa slang och sladd!

Vi bor i en lägenhet utan garage och det har alltid varit sjukt jobbigt att dammsuga ur vår bil, men med Bosch Unlimited är det hur enkelt som helst. Det är bara att ta med sig den ut till bilen och sätta i gång. Aldrig mer leta efter elkontakter eller dra flera mil förlängningssladd över halva Farsta.

Tack för det!

Jag ska villigt erkänna att jag aldrig tidigare dammsugit glipan mellan stolen och dörren i bilen. En underbar känsla, visade det sig. Det syns lite dåligt på bilden, men det jag använder är ett böjbart smalt munstycke som kommer åt överallt.

Här ser man munstycket bättre. Som sagt – kommer åt överallt!

När man är klar är det inget strul med filter som behöver diskas eller så, det är bara att tömma ut möget i papperskorgen och borsta av filtret med det medföljande borstmunstycket.

Tömelitömelitöm.

Jävla drömpryl kort sagt!

Dela på Facebook
Tweeta