Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

8 tips till dig som reser med barn och partner

  Att resa med familjen är det häftigaste som finns. Att se saker med sina barns ögon gör att man upptäcker saker i vår värld som man inte hade en aning om existerade. Att resa med sina barn är också det vidrigaste som finns. Men det behöver inte vara så, här kommer: 8 tips till dig som […]

 

Att resa med familjen är det häftigaste som finns. Att se saker med sina barns ögon gör att man upptäcker saker i vår värld som man inte hade en aning om existerade.

Att resa med sina barn är också det vidrigaste som finns.

Men det behöver inte vara så, här kommer:

8 tips till dig som reser med barn och partner

1. Det finns Taco Bar på Arlanda.

Hungriga barn i kombination med mystiska prosciuttomackor och lömska tapas har i min familj aldrig lett till något positivt. GLÄDJEN som infann sig när jag insåg att Taco Bar finns på Arlanda visste inga gränser. Taco hej hungriga och barn – vi ses aldrig mer.

Det finns dock inget som kan stoppa mig och min fru från att bada i mozzarella och diverse lufttorkade charkuterier efter att barnen fått sitt Tex Mex-behov stillat.

2. Förvänta dig en kombination av Ragnarök och Harmagedon

Ett vanligt misstag jag gjort genom historien är att tänka positivt inför flygresan. Helt fel väg att gå. Det bästa man kan göra är att förbereda sig på det absoluta värsta (borttappade snuttisar, nerkissade kläder, arga medresenärer osv). Genom detta vinner man två saker: 1. Man förbereder sig på det värsta och 2. det blir aldrig så illa som man tänkt vilket skapar en megabra känsla.

3. Det kommer inte alltid vara så här

För drygt 3500 spänn får du tillgång till Arlandas VIP-avdelning. Vi snackar egen säkerhetskontroll, personal som checkar in ditt bagage medan du dricker champagne och sedan transport till flygplanet med bil när alla andra passagerare boardat. 

När man står där med en gråtande partner, ett skrikande barn och ytterligare ett annat barn som man inte har någon som helst aning om var det befinner sig kan det vara viktigt att påminna sig om hur det också kan vara att resa och att det du för stunden upplever är ett tillfälligt undantag från detta.

4. Var ute i god tid.

Bara för att du flyger i tjänsten flera gånger i månaden så är det absolut inte läge att spela världsvan och komma till flygplatsen i sista stund och försöka glida igenom allt som du brukar göra annars. Det går inte att jämföra att resa med barn med att resa själv. Det är som att jämföra tennis med typ päron.

Nej, hellre vara där några timmar innan avgång så att man har gott om tid för allt som kan hända (och som kommer hända).

5. Glid igenom säkerhetskontrollen

Tänker du att det bara är George Clooney, Nicole Kidman, Bill Gates et consortes som kan glida igenom säkerhetskontrollen? Tänk om – på Arlanda finns Kids track som ger dig och barnen en egen snabbare och smidigare passering.

6. Glöm inte personhygienen

Arlanda kan man vara med om det här sjuka:

Svettlukt pga sjukt stresspåslag? I don´t think so…

7. Fickpengar

Har du som jag en åttaåring som börjar klättra på väggarna så fort det inte hänt något på ca 2 sekunder? Jag har löst det genom att ge min son en liten slant – en hundring typ – som han får gå bananas med i Tax Free-shoppen. Håller honom ändå sysselsatt i 20 minuter. ALLTID NÅGOT!

8. Glöm inte att packa extrakläder i handbagaget.

En gång glömde jag det. Det gör jag aldrig om. Mina kallingar passade nästan som shorts åt min dåvarande tvååring. Det var inte asskönt att flyga utan kallingar.

Köper även mina Molton Brown-tvålar när jag reser. Sjukt värt.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta