Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Nisses guide till fredagsmyset

nisseedwall  |  Publicerad 2019-05-17 15:47  |  Lästid: 2 minuter

Nisses guide till det perfekta fredagsmyset

Den här listan kan inte publiceras nog ofta!

1. Gå på bolaget på onsdagslunchen

Allt handlar om att fredagen ska vara mysfylld. Att stå i kön på bolaget och trängas med rödplufsiga BIB-madamer och irriterade ”öl- och whiskeykonnässörer” 17:04 på fredagseftermiddagen står inte under ”MYS” i mitt uppslagsverk.

2. Köp pizzakit

Till barnen duger det med ett sånt där kit med tillhörande tomatsås. Rulla ut skiten på en plåt. Dra på lite ost och skinka. Servera. Alla blir glada.

Till de vuxna rekommenderar jag att man köper Pop! Bakerys färdiga surdegspizza. På den har du salami ventricina, mozzarella, paprika, lök och oliver. Vet ni hur gott det blir?

3. Handla fredagsmaten på lunchen

För många luncher slösas bort på mikrad torsk, menlöst prat och dyr husmanskost. Tryck i dig en cheeseburgare on the go och shoppa fredagsmaten i stället för att se livet passera i revy samtidigt som du hör nån kollega säga något menlöst om Sverigedemokraterna, klimatet eller sina barns förestående tandläkarbesök.

4. Drick Dry Martini

Länge trodde jag att rödtjut och bärs var det som gällde på fredagskvällen. Det är det förvisso. Men risken är att man somnar på studs om man börjar med ett glas rött direkt. What you want to do is dricka en aperitif. Vilken du väljer är fruktansvärt egalt i min värld. MEN. Jag dricker alltid Dry Martini. Man blir hungrig, på gott humör och pigg på en gång. Plus att det är så jävla gott och känns lite lyxigare än bara en öl eller ett glas vin. (Länge trodde jag att ett glas mousserande kunde fylla samma funktion. Men icke.)

5. Städa på torsdagskvällen

Att komma hem på fredagseftermiddagen ska vara som en schlager. Inte som att komma hem till en soptipp som med sin blotta uppenbarelse påminner dig om att ditt liv är värdelöst och att det är lika bra att somna bort från allting.

6. Var liberalt inställd till barnens läggtid

Skillnaden mellan helg och vardag är att på helgen är det helg. Det vill säga alla vanliga regler är satta ur spel. Låt barnen vara vakna tills de däckar på golvet. OBS! Under förutsättning att de går med att TV:n är en vuxengrej efter klockan åtta.

7. Diska undan fredagsfrukosten

Hör ihop med punkt 5. Det är inte kul att behöva börja Dry Martini-myset med att sopa brödsmulor och ställa in kvarglömd svettig Gouda i kylen.

8. Gå och lägg dig 22:30

Trust me, det händer inget kul efter det. Passa på att vila upp dig. Imorn är det nämligen lördag och du måste se till att sysselsätta dig och familjen i 48 timmar innan det är måndag förmiddag och du får vila upp dig.

TREVLIG HELG!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-05-17 15:47