Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Jag testade alkislivet

nisseedwall  |  Publicerad 2019-03-18 09:39  |  Lästid: 2 minuter

Ingen ska i alla fall fan inte anklaga mig för att inte leva som jag lär. I onsdags bandade vi Pappapodden och diskuterade då det trendiga i att komma ut som nykter alkoholist. Det är liksom det ultimata. Man har levt rövare men man har kommit ut på andra sidan och blivit en bättre människa. Ingen kan liksom anklaga en för att bara ha tagit några potatisar ur livets buffé.

Jag har alltid varit lite avundsjuk på dessa numera i glaset spottande-människor. De har haft nåt slags skimmer för mig. Det är ju allom bekant att min poddkollega Manne tillhör denna illustra skara eftersom han inte druckit en droppe på typ 10 år. För några år sen lunchade han regelbundet med två riktiga hot shots i mediabranschen och det enda de hade gemensamt var just detta att de lagt av med etanolen. Typ som att de tillhörde nån frimurarorden eller nåt.

I fredags gjorde jag i alla fall mitt bästa att blir bjuden på nästa too cool for alcohool-lunch. Jag var bjuden hem till Anna Bennich Karlstedt på födelsedagsfest.

Anna är alltså den av oss två som vet vad hon pratar om när hon och jag sitter i Nyhetsmorgon varannan fredag och svarar på tittarnas frågor om relationer.

Det började som vanligt med att jag drack jag min Dry Martini och åt min fredagspizza med ett tillhörande glas rött här hemma.

När jag sen anlände till festen vid pass 19:30 började dricka vitt vin. Sen jag gjorde jag inget annat fram till 23:00 när jag märkte att jag inte kunde stå upp. Sen åkte jag hem och spydde.

Senaste gången jag minns att jag spydde av fylla var nyårsafton 1998. Skammen jag kände dagen efter när jag inte som utlovat kunde åka med Jojo till badhuset väger inte riktigt upp känslan av att kanske bli bjuden på exklusiva luncher är jag rädd.

Så det blir nog även i fortsättningen ett hyfsat måttligt drickande som inte låter göra så mycket väsen av sig för mig…

Här kan du höra veckans avsnitt. Förutom nyktra alkoholister pratar vi lite om allt bra jag lärt mig på kursen jag går med anledningen av Manne JR:s ADHD (som jag skrev lite om i fredags) .

Plus att vi tar upp det som ingen annan pratar om: de ÖNSKADE dick-picsen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-03-19 14:33