Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Jag bor ihop med en miljökatastrof

nisseedwall  |  Publicerad 2017-12-05 20:57  |  Lästid: 2 minuter

 

Thailandsresenärer hit och bilköande medelåldersmän dit.

Vad har vi mer?

Kolkraftverk i Kina och fracking i USA.

Inget av detta går upp mot den miljöpåverkan Jojo står för. Den mat han slänger varje dag skulle kunna föda ett halvstort land i den mindre industrialiserade delen av världen.

Jag skojar inte.

Varje dag när han pallrat sig iväg till förskolan i sällskap med sin mamma så slänger jag cirka en skinkmacka, en halv dl keso, ett glas med mjölk och en liten skål yoghurt plus några bitar torkad aprikos. Jag vet att jag borde ta hand om detta och laga en pyttipanna eller stoppa ner i ett kuvert, frankera och skicka iväg till nån som behöver det bättre. Men det gör jag inte. Jag tänker nämligen alltid att det är sista dagen, imorrn kommer han äta det första som serveras, så att jag slipper stånga mig blodig i mina försök att blidka honom.

Men det händer inte.

Om detta pratar vi i veckans avsnitt av podden som ligger uppe nu. Manne berättar dessutom om varför han känner ett sånt otroligt självhat just nu.

 

Men saker som är söta gillar han, Jojo.

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-08 12:52