Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Jag backar dig Jonathan Unge

nisseedwall  |  Publicerad 2018-12-05 09:31  |  Lästid: 2 minuter

Jag kollar nästan aldrig på stand up. Det kanske är töntigt av mig. Jag går nästan aldrig på konsert heller. Antagligen handlar det om att jag är avundsjuk på de som står på scenen och att jag någonstans känner att alla i publiken borde kolla på mig istället.

Hur som helst så kom jag för några veckor sen över ett avsnitt av Släng dig i brunnen på SVT Play och såg då några av de tightaste minutrarna jag sett på en stand up-scen. Jonathan Unge levererade ett sånt jävla bra skämt som handlade om att pedofiler inte bara har problem med att de tänder på barn – de har även ett stort problem med att de samlar på sig så sjukt mycket bilder. De är horders. Skämtet byggdes upp så snyggt och levererades på ett sätt som gjorde att jag asgarvade samtidigt som jag bara njöt av att få ta del av kompetensen hos Unge. Det var som att se Roger Federer spela tennis, höra Amanda Bergman sjunga eller se Benicio Del Toro i HBO-serien Escape at Dannemora. Perfekt.

Jag förstod givetvis när jag såg det att snart kommer det här komma ut på sociala medier och då kommer han, SVT, världen och universum få en massa skit och det kommer krävas avgångar, lynchningar och att lite mer allmänna åtgärder vidtas.

Jag bestämde mig ganska tidigt för att skita i det och inte läsa vad folk skriver. Orka.

Nu har jag förstått att drevet är igång. Jag har dock fortfarande inte läst nånting av det som skrivits. Bara nån rubrik på Aftonbladet. (När jag tänker efter vet jag egentligen inte ens om det är nåt drev att tala om överhuvudtaget.) Nu på morgonen tog jag en promenad och tänkte på det här och kom då fram till att jag borde skriva ett mail till Unge för att pay my respect och klappa honom på axeln till uppmuntran. Då slog det mig att alla personer som är med om såna här drev alltid saknar att folk vågar stötta dem offentligt.

Så nu jävlar gör jag det. Inte för att jag vet om nån bryr sig. Men ändå:

Hallå Jonathan!

Du är grym. Fortsätt med det du gör. Jag backar dig.

/Nisse

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar