Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Hög fallhöjd när man är 9,5

nisseedwall  |  Publicerad 2019-06-10 12:39  |  Lästid: 2 minuter

Nytt avsnitt ute. Vi pratar syskonbråk. Jag har ju varit hyfsat förskonad från sånt hittills. Det är ju liksom nästan sex år mellan grabbarna så det har inte funnits så mycket att tjafsa om. Svårt att gnabbas med nån som inte kan snacka liksom.

Men nu på senaste tiden har något hänt. De går in på varandras radar på ett helt annat sätt. Det är ju dock sjukt svårt för Manne att komma undan med nåt egentligen, är man 9,5 så är fallhöjden något högre än vad den är om man är 4…

Jojo brukar peka “fuck you” till Manne. Man tycker ju att en kille som snart börjar mellanstadiet ska kunna ta det från nån som fortfarande bajsar i blöja (ja, jag vet, men det är en annan historia…), men icke. Han blir lika provocerad varje gång och så är tjafset i gång. Ett tjafs som ofta slutar med att Jojo biter Manne (man använder de vapen man har liksom) och att Manne typ knuffar Jojo, han har ändå så pass mycket vett att han fattar att han inte kan gå fullblown crazy. Men Jojo börjar hur som helst grina och det eventuella lugn som rådde är över.

Sen blir ju nästa problem konsekvenserna. Manne får ju mer skit eftersom han är äldre och känner sig såklart orättvist behandlad, vilket innebär någon slags tafatt utskällning av Jojo som inte fattar nånting.

Jaja, de är söta när de sover (om de inte sover på mitt ansikte, vill säga…).

Those were the days…

Förutom det pratar vi om att komma ny till klassen, fördelen med att bryta benet på sportlovet framför på sommarlovet och hur semesterkänslan har börjat lägga sig…

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-06-12 10:27