Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Helvete nu är det fredag igen

nisseedwall  |  Publicerad 2018-08-31 12:54  |  Lästid: 2 minuter

Jag har egentligen inga problem med att vara vuxen. I alla fall inte mån-tors. Jag fixar vardagarna. Inga problem. Det är liksom enkelt. Man lämnar nåt barn, man jobbar lite, man hämtar nåt barn, man steker lite falukorv, man läser lite saga och sen kollar man på en TV-serie och däckar i soffan. Okomplicerat och lättfattligt.

Sen blir det helg och jag vill gå i barndom.

Jag minns hur det var när jag var tonåring. Fan att man inte uppskattade livet mer då än vad man gjorde. Jag kom hem efter skolan på fredagseftermiddagen. Vad kan klockan ha varit? 16-17 nånting. (När kom man hem från skolan egentligen? God knows.) Jag gick ner till badrummet som låg i källaren. Där fanns det golvvärme. Jag la mig på golvet med Aftonbladets fredagsbilaga Puls och lusläste den från pärm till pärm. Sen somnade jag som en sten där på golvet och vaknade av att det knackade på dörren och pappa sa att det var middag. Alltid spaghetti och köttfärssås. När jag sen kom upp från källaren så andades hela huset helg. Det var liksom varmt på nåt sätt.

Det här är vad jag kallar helg!

Efter middagen stack jag till nån kompis, vi drack Grappo och vodka (har inte druckit det sen dess tror jag). Sen drog vi på fest nånstans och jag hånglade med nån tjej. På lördagen åkte vi in till stan och fikade.

God knows att tonåren var en komplicerad tid och allt det där men ändå! HELGERNA! MY GOD! Nu är det en jävla hets för att hinna med allting och sen däckar man ändå när man lägger nåt barn, vaknar till vid 23 och sen ligger man och stirrar in i telefonen tills det är så sent att lördagen är helt fucked up för att man är helt slut.

 

Det är ju val snart, kan helgerna för vuxna bli en valfråga? Måste barnen få allt jävla mys? VI DÅ?!!?!?

SKA DET BEHÖVA VARA PÅ DET HÄR JÄVLA VISET?!

Trevlig helg, förresten.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-08-31 12:59