Nisse Edwall
Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

 
annonssamarbete med gotlands bryggeri

Gillar du öl? Så här härligt kan du få det.

Förra veckan berättade jag om att Gotlands bryggeri anordnat tävlingen En stund av Gotland där du har chans att vinna tre dagar på Gotland samt förbättrade ökunskaper.

Men som ni förstår kan jag ju inte rekommendera er att delta i en tävling om jag inte provat priset själv. (Jag förstår att ni är imponerade av hur självutplånande jag är för er skull…)

Om jag nu efter att ha provat priset känner att jag kan rekommendera er att delta?

Eh. Finns det raukar vid Hoburgen?

Enklaste sättet att övertyga er på är väl att slänga upp ett gäng bilder.

 

Den godaste ärtsoppan jag käkat (sen jag lagade den själv i lumpen…) med våfflor till efterrätt på Stora Gåsemora gård.

 

Gotlands bryggeris bryggmästare Johannes Obermeier förklarar hur bryggning av öl går till.

Typ så här sa han (fast med tysk brytning): 1. Korn blötläggs och torkas (blir malt). 2. Malten krossas och löses med varmt vatten. 3. Efter att man silat bort maltrester kokas vätskan (vörten) med humle. 4. Vörten kyls och förs över till en jästank där man tillsätter jäst.

Jäsning pågår.

5. Sen lagras den. 6. Filtrering och tappning.

Otroligt intressant!

 

Sant eller falskt:

Det är exakt ett dygn mellan de här två bilderna:

1. 

2.

Falskt:

Bild nummer 1: 19 april 2018, 16:39:44

Bild nummer 2: 20 april 2018, 17:47:06

”Krispig amedinpotatis, grillad lök och morot med ryggbiff från Ejmunds” på restaurang ROT. Gott? GOTT!

Huset man får bo i om man vinner…

Lammets styckschema redovisas för en hänförd Li på Fårö lamm.

Jenny på Glasblåseriet Big pink lär mig blåsa glas. Det var svårare lite svårare än att dricka ur glas…

 

 

Fårö…

Allt du behöver göra för att ha chans att vinna En stund av Gotland är att klicka här och sedan fylla i formuläret där du bland annat ska motivera varför just DU borde vinna.

LYCKA TILL!!!!

Dela
Tweeta
 


 


Laddar