Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Fransmän är ju galna

nisseedwall  |  Publicerad 2019-01-18 15:08  |  Lästid: 2 minuter

Man ska ju inte hålla på och generalisera. Men fransmän är ju ändå spritt språngande.

Jag och Li håller på och pressar Falsk identitet nu. Alla fyra säsonger ligger uppe på SVT Play. In och pressa. Kanon! En grej som är märklig med serien och som särskiljer den från amerikanska diton är dock att det inte bara pågår nåt slags krig mellan demokrati och diktatur i varje scen. Det är även en skildring av kärlek. En annan typ av kärlek. Ett exempel: den här karaktären:

ca 2000 år

…och den här karaktären:

ca 2 år

…är ihop. Att det är 1998 års skillnad på dem problematiseras inte. Annorlunda. 2-åringen blir dessutom svartsjuk eftersom 2000-åringen är handledare åt en kvinnlig Peshmergasoldat:

…Peshmergasoldaten är inte bara en jävel på att döda. Hon älskar också macarons.

Utanför fiktionen har jag med stort nöje följt den senaste debatten i Frankrike som handlar om den franske författaren Yann Moix…

3000 år

…som har gjort gällande att kvinnor över 50 inte har tillräckligt intressanta kroppar för att han ska ligga med dem. Kvinnorna han vill vara med ska vara runt 25. Den franska journalisten Colombe Schneck (52 år) tog då debatten och problematiserade hans kvinnosyn…inte. Hon la istället upp den här bilden på instagram

Övers. (Typ): ”Här är rumpan på en 52-årig kvinna. Vad dumihuvet du är. Du vet inte vad du missar.”

Det här fick mig osökt att tänka på den där gamla intervjun när Stig Larsson pratade om hur ph-värdet förändras i kvinnors underliv i takt med att de blir äldre och att de smakar bättre när de är tonåringar. Kommer inte ihåg exakt hur han formulerade och hittar inte intervjun på Youtube dessvärre. FRÄSCHT var det hursomhelst. MEN. Det som jag kom att tänka på då var hur märkligt det skulle vara om typ Åsa Linderborg som svar skulle gå ut med sitt PH-värde offentligt och bara: ”Stig Lasson är dumihuvet, han vet inte vad han missar.”

Fransmän ändå.

Japp. Det var bara det. NU TAR VI HELG!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-18 16:12