Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

En mörk hemlighet

nisseedwall  |  Publicerad 2018-01-08 14:26  |  Lästid: < 1 minut

Något som diskuteras en del föräldrar emellan är huruvida man ska ge efter för sina barns tjat efter diverse olika husdjur. Det verkar som att alla barn går igenom en sån fas. Jag hade själv nån äcklig liten hamster när jag var 9-10. Manne har än så länge endast pratat om en hund vilket är omöjligt eftersom jag är pälsallergiker. Hans förslag att döda mig så att familjen kan skaffa hund har jag kallsinnigt avfärdat.

Jag är däremot osäker på hur jag kommer ställa mig den dag han kommer hem och börjar tjata om nån liten sköldpadda eller liknande. Så jävla osugen. Samtidigt menar en del att det är danande för barn att ha ett litet djur att pyssla med. Empati och sånt utvecklas.

Om det snackar vi en del om i veckans avsnitt av podden där det bland annat kommer fram att Manne (stora alltså…) bär på en mörk hemlighet gällande just husdjur och att jag varit med om ännu en milstolpe i mitt föräldraliv. Vi passar dessutom på att gå igenom de två (av 38) ord på nyordslistan vi tycker bör uppmärksammas lite extra.

MISSA ICKE!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar