Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

En friluftsdag per Q

nisseedwall  |  Publicerad 2018-10-03 16:02  |  Lästid: 2 minuter

Imorrn har Manne friluftsdag med sin skola. Jag är alltid så avundsjuk när han har friluftsdag. Matsäck med varm choklad,  mackor osv. (Det där med mackor är iofs skitsnack. Manne vill alltid ha med sig pizza. Iofs är ju det en slags macka, så det var inget). Men det blir sån där pop-up pizza. Nån jävla måtta får det va.

Tur då att jag kan fixa friluftsdag själv. Häromdagen åkte jag och Manne till Tyresta nationalpark typ 2 mil söder om Stockholms innerstad. Hur sjukt är det inte egentligen att det finns urskog 20 minuter med bil från Stureplan (jaja, lite drygt…).

Vi gick ungefär 8km in i skogen till en liten sjö där vi käkade lunch. Kommer ni ihåg de där personerna som alltid hade så lyxiga matsäckar när man var på skolutflykt. Nån kexchoklad, typ pastasallad, en pucko osv – själv satt man där med sina tunnbrödsmackor och stirrade avundsjukt på dessa personers ryggsäcksinnehåll.

Precis så var det för oss. Jag hade med mig några mackor och lite kaffe. Manne hade med sig köttfärssås med ris och en jävla stekpanna. Plus att han förberett pannkakssmet som han hade i en sportflaska.

Tur att han delade med sig så jag fick en massa pannkakor.

Vi gick igenom ett område som brann för typ 20 år sen. Så jäkla coolt. Ena sekunden går man i sjukt gammal granskog sen helt plötsligt är man i nån slags låg lövskog. Mitt i ingenstans. 

Jag älskar när det är lagom äventyrligt: Det vill säga det finns en eldstad och en vedlår med torr fin ved.

De där jävla pannkakorna var fan det godaste jag ätit.

Jag tycker alla arbetsplatser med självaktning borde styra upp åtminstone två friluftsdagar per termin. Det vill säga en friluftsdag per q, för er som delar in året i q:n.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar