Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Denna dagen – ett liv.

nisseedwall  |  Publicerad 2018-01-10 16:01  |  Lästid: 3 minuter

 

Vi smygstartade med förskola och fritids redan förra veckan. Skönt att smyga igång lite efter lovet så att det inte blir en megakrock när skolan drar igång och barnen måste vara på plats 8:15 med nystruken skjorta och välputsade kängor efter att ha sovit ca 6h. Nu har vi istället kunnat slarva iväg helt orakade vid 9-rycket.

Om jag älskar att frilansa och sitta hemma och jobba?

Svar:

Jakob Anders.

Men idag var fritids helt stängt så jag och Manne hade en heldag ihop. Eftersom han måste röra på sig för att inte bli galen så hängde vi på låset när Bounce i Kungens kurva öppnade. Det är ett relativt nyöppnat ställe med studsmattor en masse. Kul som fan men rätt dyrt (150 spänn för en timme/skalle).

Att man måste köpa ett par skitfula sockiplast gör ju inte heller att man studsar(!) av glädje. Dock blir jag väldigt uppfylld av min egen förträfflighet varje gång vi ska åka dit och jag kommer ihåg att ta med våra gamla par så vi slipper köpa nya. Det är ju positivt.

Jag och Manne gillar som tur är samma grej: Dodge ball (eller spökboll som det hette på min tid). I stället för att vara i en gympasal så står man nu alltså på varsin studsmatta. I övrigt samma regler. Fördelen med att vara där vid öppning en vardag när skolan börjat för de flesta är att det inte är några som helst köer.

Nackdelen är att det är något färre motståndare än vanligt när vi spelar…

Jag vann…

Mitt minne sviker mig något här men hade inte Michael Jordan också sockiplast?

Efteråt obligatorisk lunch på Pizza Hut. Visste ni förresten att det var svenska staten som introducerade Pizza Hut i Sverige i mitten av 80-talet.

Saxat från Wikipedia:

”Procordia[redigera | redigera wikitext]

Den statliga koncernen Procordia bolagiserade 1983 divisionerna och bildade SARA Restauranger, SARA Hotels och SARA Företagsservice. SARA Restauranger namnändrades till Procordia Restauranger. 1976 startades hamburgerkedjan Clock som emellertid hade dålig lönsamhet och 1985 började man samarbeta med Pizza Hut som snart integrerades med Clock. Slutligen såldes Clock 1991 till det privata bolaget Provobis. Efter 1987 inleddes en extrem satsning utomlands med ett antal lyxhotell i USA under namnet Park Suite Hotelssamt två liknande i Kina. Därtill kom etableringar i Norge och Danmark. I praktiken innebar detta att satsningar på den svenska marknaden uteblev.”

Statens pizzaslice är liten men säker…

Sen kom vi hem och de ringde från förskolan och sa att Jojo fått feber. Och här är vi nu.

 

Denna dagen – ett liv.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-10 16:03