Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Fem riktigt bra badhus för dig med barn

nisseedwall  |  Publicerad 2018-01-09 14:06  |  Lästid: 3 minuter

 

Frågan du inte visste att du grunnade på kan nu anses vara besvarad: Vilket badhus i Mälardalen är egentligen bäst för oss med barn?

Min bloggkollega Jerka Johansson skrev häromveckan om badhus. Man kan väl sammanfatta det som att han inte var helt positivt inställd till företeelsen.

Jag däremot blev badsugen när jag läste texten och drog direkt med mig Jojo och gick och badade efter att ha läst klart.

Jag älskar badhus.

Men vissa badhus älskar jag lite mer än andra.

Här kommer därför mina fem bästa badhus (i Mälardalen).

 

5. Tyresö Aquarena

Det otroligt nördiga namnet till trots är detta en lite gömd pärla. En habil simhall med en rolig rutschbana plus att det ligger granne med McDonald’s vilket gör att man istället för en dyr slapp simhallsburgare kan få en cheesedito i stället.

 

4. Eriksdalsbadet

Det går ju inte att komma runt Eriksdalsbadet. De har två roliga rutschbanor och  ligger fruktansvärt bra till vilket innebär att det inte är en heldagsgrej att åka dit. Problemet är ju att alla andra vet om det vilket innebär att det på helgerna kan kännas litegrann som att man befinner sig på Norrbro sensommaren 1991 och inte i en simhall en januarilördag 2018.

Jag älskade Vattenfestivalen!

 

3. Sydpoolen

En nostalgitripp för alla oss som är uppväxta i Stockholm. Att få åka till Södertälje och bada på Sydpoolen en annandag 1988 var ju sånt man kunde gå en hel hösttermin och drömma om.  Och visst håller badet fortfarande. Jag menar – de har ju VÅGMASKIN!!!

 

2. Farsta simhall

Det finns en viss anledning att anklaga mig för lokalpatriotism här. Självklart spelar det in att tar 10 minuter för mig att gå hit. Men. Om man som jag är pappa till en 2,5-åring finns det inget bad i Stockholmsområdet (förutom nummer 1 på listan) som slår Farstabadet. De har ett fruktansvärt gulligt och puttinuttigt äventyrsland för alla mellan ett och fyra.

 

Att det var här extreriörscenerna i TV:4 såpa Tre Kronor spelades in skadar ju inte direkt heller…

1. Kokpunkten

Mälardalens just nu i särklass bästa inomhusbad ligger i Västerås. Det är inget snack. De har fattat ett gäng saker: Svenskar har i takt med att de lägger alla sina pengar på att flyga till Thailand blivit bortskämda vad gäller värme. I mitt barndoms Sverige funkade det med att det var runt 25 grader i simhallen (lufttemp alltså). Det håller inte längre, Kokpunkten har därför 30 grader i luften.

En annan viktig grej som de fattat är att det inte är the more the merrier som gäller i badhus. Är det för mkt folk blir allting vidrigt och värdelöst. På helger och lov har de därför två ”sittningar” som gör att det aldrig blir tokfullt. Det innebär att badet stänger kl 14 och öppnar igen 14:30 och släpper in en ny crowd.

Det har inte heller glömt bort barnen mellan ett och fyra vilket är OTROLIGT vanligt i simhallssammanhang. Här finns ett äventyrsbad för småttingarna som inte behövt gömma sig om det stått i nåt vattenland på valfri All Inclusive-anläggning i Phuket.

Eller Turkiet…

Det här är också ett renodlat lekbad vilket gör att man slipper arga blickar och oklara muttranden från 93-åriga Sven som simmat sina 20 längder varje dag de senaste 137 åren och inte kan acceptera att nån jävla 8-åring hänger på plastkulorna som skiljer motionsbadet från lekbadet. Nej, på Kokpunkten är det bara rutschbanor och strömvirvlar som gäller. Succé.

 

Bubblare: Hemsebadet

Som boende i Stockholm och jobbandes med media så måste jag ju såklart också komma med ett Gotlandstips. Men helt ärligt så vet jag inte hur många regniga sommardagar som räddats av just Hemsebadet. De har verkligen lyckats att bygga upp ett litet ACTIONBAD med minimala resurser: det finns det lilla äventyrslandet för småttingarna (med riktigt varmt vatten!) och så har de nån slags uppblåsbar hinderbana/klätterställning i stora bassängen som håller alla mellan sex och hundrasex sysselsatta i timmar. Perfektion i det lilla.

 

Så, nu kan ni gå och bada.

Glöm bara inte det som många glömmer: vikten av att ha med sig ett par badtofflor/motsvarande till simhallen. Det tar bort så mycket av äckelkänslorna. Jag lovar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-09 14:48