Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Barns nio huvuduppgifter på stranden

nisseedwall  |  Publicerad 2019-06-28 14:53  |  Lästid: 3 minuter

För många är det idag den sista dagen innan ”semestern”. Citationstecknen finns där för att accentuera att semester med barn inte har så mycket med semester att göra. En grej som var mysig innan jag blev pappa var att vara på stranden på semestern. Jag låg och läste tills jag fick lite ont nånstans och vände mig om, en stund senare kanske jag blev varm, då tog jag ett dopp. Sen gick jag och köpte en grillad macka. Eller en glass.

En generisk semesterdag på stranden med barn ser lite annorlunda ut.

Barns nio huvuduppgifter på stranden:

 1. Hata badkläder

Som barn är det väldigt viktigt att inleda strandbesöket med att visa vem som bestämmer. Detta genom att skrika, slåss, sparkas och på andra sätt tydligt visa sitt missnöje då den ansvarsfulle föräldern försöker ikläda det praktiska badkläder med ordentligt skydd för solens farliga UV-strålar.

 2. Bygga sandslott

Här är det lätt att anta att det är barnets uppgift att bygga sandslott. Men så är det inte alls. Denna arbetsuppgift går ut på att tvinga en vuxen att bygga sandslott som barnet sedan ska riva med en hyfsat välriktad spark.

3. Glass

Som barn är det meningen att man ska börja tjata om glass när man kommer till stranden, fortsätta tjata om glass fram till lunch. När man väl får en glass efter lunch är det ens uppgift att gnälla på sitt val av glass under själva glassförtäringen och sedan ska man börja tjata om en till så fort man svalt den sista tuggan. Alternativt tappa sagda glass och därigenom skapa utrymme för ytterligare ett utbrott.

Ni hajar…

4. Springa bort

Så fort den vuxen som för tillfället har ansvar för en tittar bort, blinkar till eller på annat sätt för en millisekund brister i uppmärksamhet är det barnets uppgift att lägga benen på ryggen och springa så långt bort det hinner.

5. Försöka drunkna

Denna punkt hänger ihop med ovanstående. Som barn är det nämligen ens uppgift att utmana ödet och trots bristande simkunskaper gärna bege sig ut på djupare vatten än man bottnar i och sedan hoppas på det bästa. Vågar man inte detta räcker det med att lägga sig platt på mage med ansiktet under vattenytan.

6. Ta av sig solhatt

Detta är en arbetsuppgift som barnet genomför i samarbete med en vuxen. Den går att likna vid ett klassiskt löpande band-jobb på en fabrik. Barnet tar av sig solhatt, den vuxne sätter på den igen. Detta upprepas exakt 7,3 miljarder gånger eller tills man lämnar stranden.

 7. Bajsa i blöjan

Detta är en viktig arbetsuppgift som ställer höga prov på barnets kroppskontroll. Har barnet gått utan blöja hela dagen på stranden är det nämligen väldigt viktigt att bajsa så fort en blöja åker på. Detta för att säkerställa att det blir riktigt krångligt för den vuxne att göra rent barnets rumpa eftersom det är SAND ÖVERALLT!

8. Äta sand, tång, småsten, fimpar osv osv…

Som barn kan man aldrig vara säker på att man ska få mat igen, det är därför viktigt att sätta i sig allt som finns i ens omgivning. Gärna saker som är lagom stora för att fastna i luftstrupen eller saker som innehåller skadliga ämnen som nikotin, koffein och andra saker som slutar på -in.

Gott.

9. Somna utmattad

När stranddagen är slut och man blivit fastsatt i sin bilbarnsstol för att åka hem är det obligatoriskt att somna djupt så att man sedan kan vara vaken riktigt länge på kvällen när ens föräldrar sett fram emot lite lugn och ro och vuxenumgänge.

Nu kör vi. SEMESTER!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-06-28 14:53