Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Åre. Inget man ångrar.

nisseedwall  |  Publicerad 2019-04-09 14:01  |  Lästid: 3 minuter

Var i Åre förra veckan. INGET JAG ÅNGRAR DIREKT!

Åreskutans topp, 1420 m.ö.h. (Skuta är jämtska för skat som på fornordiska betyder topp. Hence: Åreskutans topp = Åretoppens topp. Tautologi.se)

Vi är ingen frilutsfamilj direkt. Jag har absolut inget emot frilutsliv, men det är också väldigt mysigt att gå hemma och skrota. OM NI FATTAR.

Åre är ju väldigt bra om gillar att göra både och.

Vi bodde här:

Skoja. Det där är toppstugan på Åretoppens topp.

Här bodde vi

Holiday Club heter hotellet. Kanonställe. Förutom att det är ett helt vanligt bra hotell har de även fattat vad barn gillar. Bada. Därför finns det en stor badanläggning med en grym vattenrutschkana. Där hängde vi efter att vi kommit hem från backen. Perfekt kombo mellan frisk luft och…annan luft.

Jag hängde iofs här om man ska vara ärlig

Sauna World. Wow. Fem olika bastuar. En massa olika kalla bad. Och framförallt. En pool där vattnet är 20 grader. Att basta sig trött i 80-gradersbastun och sen sätta sig i det tjugogradiga vattnet och långsamt kylas ner till normal temp är så nära heroin man kan komma.

Att säga att jag har jätteerfarenhet av skidåkning är väl att ta i. Men. Jag törs ändå påstå att skidåkningen i Åre verkligen är otrolig. Första dagen tog jag en skidlektion. Tycker det är perfekt att börja med det när man inte åkt på ett år. Fräscha upp allt lite. (Och i mitt fall – lära sig en massa nytt. Till exempel vad man ska använda stavarna till. Tydligen ska de inte bara släpa efter lite nonchalant utan de används med fördel som hjälpmedel när man ska svänga. Sjukt…)

Vissa har stavandet i blodet…

En annan fördel med skidlektionen var att jag fick koll på alla backar och hur allt hörde ihop. Vi var ute i tre timmar och jag tror aldrig vi åkte samma backe mer än en gång.

Ja, det är en Big Mac.

Sen att Åre är så fruktansvärt vackert SKADAR JU INTE.

Vi tog för övrigt nattåget upp till Åre? Hur mysigt?! Hur smart?! Man går och lägger sig och när man vaknar är man framme. TROLLERI!

Slutligen. Det kan verkligen kännas meckigt att ta tag i sin skit och åka till fjällen, spec om man inte är van. All packning, all utrustning, svårt att lära sig åka osv. Men det är verkligen värt allt. Så härliga minnen och verkligen nåt helt annat jämfört med att ligga klubbad på en strand nånstans på andra sidan jorden.

(Behöver jag förresten ens nämna klimataspekten..?)

Tack för i år! Ses snart igen!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-04-09 15:26