Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

9 viktiga saker att tänka på när dina barn smittats av vattkoppor

nisseedwall  |  Publicerad 2018-06-15 11:33  |  Lästid: 2 minuter

 

Tycker du, efter att du läst inlägget, att det verkar som att det här inte är en lista med tips utan snarare ett rop på hjälp så skrattar jag dig rakt upp i ansiktet: ”Haha, jag förstår inte vad du pratar om.”

Vad jag försöker säga är:

HJÄLP!!!!! RÄDDA MIG! VAD HAR JAG GJORT FÖR ATT FÖRTJÄNA DET HÄR?!?!?!

 

”Nu jävlar är du in for a ride, pappa.”

9 viktiga saker att tänka på när dina barn smittats av vattkoppor:

1. Du kommer få vabba i ungefär 23 år eftersom barnen smittar varandra.

2. Ett konstant gnällande ljud kommer lägga sig som en matta över ditt hem.

3. När det helt plötsligt slutas gnälla kommer den (än så länge) friska storebrodern vilja känna på den sjuke lillebroderns prickar för att ”det känns så skönt”. Vilket får till följd att gnället sätts på igen.

4. När en febertopp infinner sig kommer den sjuke treåringen med glädje suga i sig alvedon så att han efter en stund blir lite piggare och slutar gnälla.

Not.

5. Sa jag förresten att det kommer gnällas konstant?

6. Du kommer behöva sitta uppe till 00:30 och kolla på ”Slå dig fri”-scenen i Frost om och om igen i soffan bredvid den sjuke treåringen. Försöker du lägga dig ner sätts gnället på. Försöker du läsa eller kolla telefonen kommer det gnällas. Skulle du få för dig att föreslå att TV:n ska stängas av och ni ska läsa saga i en säng kommer gnället obönhörligen förvandlas till skrikande gråt.

7. När du väl lyckats få ovan nämnd treåring att somna kommer han vakna och skrika: ”Vad ska jag göra nu?!” Följt av: ”Jag vill sova!” samtidigt som han springer in och lägger sig i sin säng bara för att tio sekunder senare ställa sig upp och skrika: ”Jag vill inte vila!” ”Jag vill kolla på difestidalen i soffan!” (melodifestivalen, min anm.). När man väl satt på ”difestidalen” så skriks det efter ca 13,3s att man inte alls längre vill kolla på Shuffla och Ingrosso och så springs det in i sitt rum igen och så upprepas allt resten av natten, med ett avbrott då det helt plötslig ska serveras melon. Något som givetvis genast avfärdas eftersom det är ”kärnor i.”

Helt ärligt. Var då nånstans?!

8. Helt plötsligt är dock klockan 10:23 på förmiddagen, solen lyser in genom fönstret, en mås skrattar hest utanför på gården och pipandet av en backande lastbil hörs på avstånd. Du märker att det varit tyst i fem minuter. Du ska precis andas ut och ta en klunk kaffe.

Då kommer det, skriket:

”JAG SOMNADE! JAG VILL INTE SOVA”

9. Sa jag att det gnälls? Konstant, alltså…

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-06-15 12:01