Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

9 sanningar om mitt föräldraskap

nisseedwall  |  Publicerad 2018-11-30 11:08  |  Lästid: 3 minuter

 

När man har en podd som heter Pappapodden och skriver om sitt föräldraskap på en blogg kan man ibland få lite hybris och tro att man är topp tio på listan över världens bästa föräldrar. Då kan det vara bra att sätta sig i nån vrå och tänka lite på hur man beter sig och på så sätt komma ner på jorden igen.

9 sanningar om mitt föräldraskap

 

1. Jag vill inte ha hjälp när jag lagar mat.

Jag vill ha lugn och ro och koncentrera mig på Studio 1 och löken. Det ska inte va en massa spring. Hör ni det? Inte en massa spring.

Jag är flexibel, det kan vara så att jag vill kolla på tennis också.

2. Barnen får i mångt och mycket borsta sina tänder själva.

Visst är det hemskt.

3. Jag tycker inte alls det är mysigt att se barnens luciafirande.

Nuförtiden måste ju barnen vara utomhus och lussa. Kallt som fan är det. Bättre på TV. Där sjunger de bättre också.

4. Jag vaknar aldrig på nätterna när Jojo kommer inkutande.

Häromnatten hade han till och med kissat ner sin säng och Li hade bytt till torrt och hängt upp nerkissade lakan utan att jag märkt nåt. Konstigt nog är det här ett system som jag är rätt nöjd med samtidigt som Li inte alls verkar lika tillfreds.

Ibland gnäller Li även över att hon inte tycker det finns plats för henne i sängen. Grow a pair är allt jag säger om det.

5. Jag är inte helt hundra på att lägga barn.

I går när jag skulle lägga Jojo och han för åttiofjärde kvällen i rad grät efter mamma kan det exempelvis hänt att jag efter tio minuter mumlade nåt om att mamma inte kommer komma för hon är död. Inte blev han lugnare av det.

6. Så fort jag får en chans drar jag.

Jag blev bjuden att äta ett julbord. Min första impuls var att dra med mig några kompisar. Manne tänkte däremot att det skulle vara mysigt att åka dit med barnen. Jag skulle inte kunna tänka mig nåt värre.

Pärlor för svin (julgranskulor för julskinka).

7. Viker hellre tvätt än leker med mina barn.

Om jag och Li är hemma och en av oss måste vika tvätt och en av oss har en inbjudan till Jojos rum för planlöst legobyggande så kan jag säga så mycket som att jag försvinner med tvättsäcken snabbare än man kan säga ”hushållsnära tjänster”.

8. Vardagar bättre än helger.

Jag älskar känslan som infinner sig fram mot 16-rycket en helt vanlig tisdag. Förvissningen om att snart är det dags att krypa upp i soffan med sina barn och gosa några timmar innan de somnar och sen som bonus få fortsätta soffmyset med sin fru.

Jag älskar däremot inte känslan när det är lördag 9:30, lägenheten redan ser ut som skit, barnen är galna, man har inte en aning om vad man ska hitta på och det är tusen år kvar tills kaffet och tystnaden på måndag morgon.

9. Väljer Paw Patrol framför pärlplattor.

Vet ni hur mycket pärlor som kan hamna överallt i lägenheten om man låter en 3,5-åring gå lös på plattorna?

Det enda jag har gemensamt med Pappas pärlor-Johan är det långa håret. 

Soc har förresten meddelat att de har extraöppet i helgen för att ta emot alla orosanmälningar mot mig.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar