Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

7 tips som ger den perfekta VAB-dagen

nisseedwall  |  Publicerad 2019-05-24 15:13  |  Lästid: 3 minuter

Vabba kan vara mys framför Blixten McQueen med en febrig avkomma i famnen. Det kan också vara en lång dags färd mot att ”minst ett feberfritt dygn” ska ta slut och sagda avkomma kan återgå till förskolan och livet kan bli som vanligt igen. Då behöver man saker att göra. Här kommer därför 7 tips på grejer att hitta på med ett feberfritt vab-barn (funkar givetvis också om förskolan har planeringsdag eller motsvarande…)

1. Jobba inte

Inte bara för att du ska vara en närvarande och härlig förälder som ser ditt barn. Nej, mest för att du bara kommer bli besviken. Du kommer inte kunna jobba för ditt barn kommer störa dig. Ett faktum som kommer få dig att känna dig värdelös: Du kommer alltså inte kunna jobba, inte heller vara med ditt barn och du kommer känna dig värdelös. Bättre då att hänga med sitt barn och slippa värdelöskänslan.

2. Fastna inte

Ibland kan det bli så att man fastnar hemma. Lite samma grej som med pappaledigheten. Ibland är det liksom viktigt att bara komma ut.

3. Köp nåt kul

Och då menar jag inte bara nåt kul för barnet. Nej, här snackar jag om nåt som är kul för dig. (Och kanske lite kul för barnet.) LEGO pratar jag om! En ny legogrej är perfekt. Finns det nåt roligare än att bygga ihop en ny legogrej? Det bästa är också att min erfarenhet av barn i förskoleåldern tydligt har visat att lika dåliga som de är på att bygga lego efter instruktionsbok lika bra är de på att leka med det färdigbyggda legot. För föräldrar gäller som genom en gudomlig slump ett diametralt motsatt förhållande.

Duplo funkar också…

4. Åk kommunalt

Mitt bästa tips alla kategorier. Jag kom på det när Manne var 1,5. Så enkelt och genialt att jag inte fattar att det inte är större än vad det är. Principen är att det aldrig blir lika roligt på aktiviteten man åker till som resan dit. Typ som förfester när man är 23. Alltså: Sätt dig och ditt barn på en buss, åk till ett tåg, åk lite tåg till en annan buss. Åk hem.

Succé varje gång!

5. Använd en livlina

Obs! Funkar bara vid planeringsdag. Fördelen med planeringsdagar är att alla andra ungar också är hemma. Styr därför upp en klassisk playdate och sitt och drick kaffe och se på hur din telning njuter av att leka skiten ur en förskolekompis.

6. Lekland

Gissa vad som är tomt på vardagar mellan 10 och 15? RÄTT! Andys, Leos och allt vad de heter. ÅK DIT!

Gör det bara!

7. Slipp rita

Är du som jag, dvs HATAR ATT RITA? Då ska du googla <barnets favoritkaraktär> + coloring pages och sen skriva ut.

Tipsens tips.

Sådärja! Nu överlever vi fram till midsommar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-05-27 16:02