Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

7 saker du behöver veta om förlossningar

nisseedwall  |  Publicerad 2018-03-29 07:53  |  Lästid: 3 minuter

 

Ska du eller någon närstående föda barn snart? Kul!

Orolig?

Lugn, det kommer gå asbra.

Innan en förlossning finns det tusen viktiga saker man ska tänka på och ungefär en miljard helt livsavgörande grejer som som ska packas i bb-väskan. Vad som ska tänkas respektive vad som ska packas kan man läsa på ungefär 350 miljarder olika ställen på internet så det skiter jag i att skriva ner här.

Den här listan rör istället det inget sa till mig innan förlossningen men som någon gärna hade fått nämna. Så nu gör jag det. Nämner det alltså.

7 saker inte en käft fick för sig att nämna att jag behövde veta innan förlossningen.

 

1. Bilder som tas kommer finnas för alltid

Helt ärligt. Jag fattar att viktigare saker är i görningen än hur man ser ut. Men nån hade gärna kunnat berätta för mig att det hade varit en bra idé att packa ner nån slags hårprodukt.

En burk hyfsad vax hade kanske inneburit att bilderna på mig från Mannes förlossning inte varit så här märkliga.

2. Ha mikrovänlig mat i kylen

Förlossningar börjar ju i regel hemma och det dröjer innan man åker in till sjukhuset. Ni kanske får nåt slags adrenalinpåslag i det läget och inte tänker på något annat än att hjälpa den födande. Det fick inte jag. Jag blev ashungrig. Det tog ju flera timmar innan det hände nåt! Det var skitsvårt att steka köttbullar och koka makaroner samtidigt som man skulle prata med BB och massera Lis ryggslut.

3. Ta med högtalare

Vad spelar det för roll om ni lagt ner en massa tid på en mysig spellista som ni ska välkomna er efterlängtade avkomma till världen med om ni bara har mobilens högtalare att tillgå?

Bra låt som förbereder den nyfödde på vad som väntar.

4. Glöm inte att det ska bubbla!

Om jag skulle berätta hur mycket tid och engagemang jag ägnade åt att hålla champagnen väl kyld i bb-väskan under Lis värkarbete skulle jag nog bli soc-anmäld. Så jag skiter i det. Men det var så värt.

Sån bra bildcomeback från den fiaskoartad kepsbilden!

5. Vad ”dom” än säger. Ta taxi.

Eftersom Jojo valde att börja sin förlossning under kontorstid fanns det inte en parkeringsplats så långt ögat nådde när vi kom in till BB. Kändes så där att lämna Li en halvtimme innan epiduralen kickat in för att parkera om bilen och ändå inte lyckas utan vara tvungen att ringa in svärfar för att parkera om den.

När jag sedan var tvungen att lämna över min nyförlösta son till en barnmorska för att lägga i mer pengar i parkeringsautomaten samtidigt som Li låg och kämpade med att klämma ut moderkakan i en operationssal kände jag lite att det hade varit rätt värt att betala 250 kronor för att slippa det äventyret.

 

Nej bara.

6. Styr upp ditt kaffegame.

Skulle jag få göra om någonting vad gäller mina två förlossningsupplevelser så är det nog ändå kaffegrejen. Varför tog jag inte med mig en termos av mitt goda hemmakaffe. Varför sprang jag till den där kaffemaskinen och köpte vidrigt maskinkaffe.

Varför?

7. Lustgas kanske är kul.

Skulle ju så klart aldrig uppmana er att okynnestesta lustgasen. Vem tror ni att jag är?

 

LYCKA TILL!!!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-29 09:21