Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

6 grejer du kan göra fram till maj

nisseedwall  |  Publicerad 2019-01-31 16:10  |  Lästid: 3 minuter

2003 sjöng Lasse Winnerbäck ”Vad ska man göra ända fram till maj?”. Det gjorde han rätt i. För helt ärligt.

Vad fan ska man göra ända fram till maj?!

Jag tycker inte den här vintern tar sig riktigt. Är inte speciellt sugen på hela vintergrejen. Brukar ändå gå igång på att åka lite skridskor, pulka osv.

Bevis…

Men i år. Jag vet inte. Jag känner för att stå över den här vintern. Men man kan ju inte sova bort skiten utan nåt måste man ju göra.

Det luktar lista här tycker jag.

6 grejer man kan göra fram till maj:

1. Gå i ide

Skit i alltihop. Ta din familj, lägg dem i soffan. Släng in några Billyspizzor i mikron. Sätt dig bredvid dem i soffan, dra en filt över er, sätt på en film och låt månaderna passera obemärkt förbi tills dess att det är över 15 grader utomhus.

Hörde jag filmtips?

2. Omfamna skiten

Punkt 1 funkar ju inte. Det fattar jag med pga har en hjärna. Du måste tvinga dig ut. Se till att klä dig rätt bara. Annars går det åt helvete. Grejen är lager på lager och ingen bomull. Ylle eller syntet är vad som gäller.

Kör vi.

När du väl är ute är det viktigt att du leker att du är en person som tycker det är det roligaste som finns att rulla runt i snön, åka pulka, trampa runt i ett par grillor osv. Om du inte gör det och står still kommer du bli kall och allt kommer bli värdelöst. Tänk att det är som på gymmet. Gör det bara. Finns det möjlighet att göra en brasa – ta den. Att göra upp eld är bra om man är arg och hatar allt eftersom man får se saker brinna plus att det blir varmt.

Kom ihåg: Snart är du inne igen och kan genomföra punkt 1.

3. Rörelse är ändå nåt

Jag vet inte hur ni funkar men jag blir megadeppig om jag inte rör på mig. Om inte jag går upp direkt när klockan ringer på morgonen kommer ångesten som ett brev på posten till exempel. Upp och iväg direkt. Sen kan man chilla. Därför – rör på dig. En bra grej som finns just nu på Barnkanalen är Polisworkout. Det brukar jag och Jojo göra.

4. Våga hata – men gnäll inte

En gång för tusen år sen fick jag ett tips. Det var av en psykolog. Eller kurator. Eller nåt. Hon hade nån slags mottagning i alla fall. Hon sa att jag skulle skriva ner saker som gjorde mig arg utan att uttala dem högt. Det var ett bra sätt att få ur sig grejer utan att behöva förpesta luften för folk runtomkring en med sin egen skit. Och det funkade. Jag fick ur mig en massa mög utan att mina närstående behövde höra mina litanior i tid och otid. Precis så ska du behandla din vinteraversion.

Gäller även i fredstid.

5. Basta – basta!

Och då menar jag inte en kvart i ditt närmsta badhus. Nej, jag snackar en heldag här.

Jag brukar gå till Centralbadet. För där finns det hängmattor. MEN DU GÖR JU SOM DU VILL DET HAR DU JU ALLTID GJORT!

6. Klassikern

Det här handlar om mindset. Det handlar om att välja glädjen.

Skoja.

Nä, vad det handlar är att uppmuntra ett mantra för sig själv:

”DET KOMMER INTE ALLTID VARA SÅ HÄR!”

Lycka till!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-02-03 17:51