Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

Vi ska INTE förbjuda mobiler i skolan

nisseedwall  |  Publicerad 2018-02-09 15:01  |  Lästid: < 1 minuter

I tisdags gästade jag Malou efter tio och åt lite av världens största tårta samt pratade om mobilförbud i skolan.

Anledningen var väl främst för att Liberalerna föreslagit ny lagstiftning om mobilfria klassrum…

Jag hävdar i klippet att jag är för ett generellt mobilförbud under lektionstid men att jag inte anser att det är skolans plikt att se till att barnen inte pillar med mobilerna under rasterna.

Jag har nu reviderat de här tankegångarna lite och eftersom jag har en egen blogg tänkte jag ta tillfället i akt att istället för att sitta och mumla för mig själv skriva ner vad jag kommit fram till.

Jag anser fortfarande att mobiltelefoner bör vara förbjudna under lektionstid.

Däremot anser jag inte att en massa politiker ska in och detaljpilla i den enskilde lärarens arbetsutövning. Om jag tittar hur det ser ut i Mannes klass så är det inte mer regler hans lärare behöver. Hon vet ju så klart exakt hur hon ska göra för att få ett harmoniskt klassrum där eleverna trivs och tindrande sitter still på sina stolar och törstar efter kunskap.

Problemet är ju vilka resurser hon har till sitt förfogande. Vad hon behöver är mer tid för pedagogisk verksamhet och mindre tid för administrativt krafs. Vad hon behöver är helt enkelt inte en massa pekpinnar utan ett fullständigt förtroende och tro på hennes kompetens samt en stor påse pengar och en massa uppmuntrade klappar på axeln. 

Får hon (och resten av Sveriges lärare) det kommer de lösa det här med våra barns utbildning i ett nafs.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:53