Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

10 tips på höstlovsaktiviteter

nisseedwall  |  Publicerad 2018-10-31 13:30  |  Lästid: 3 minuter

 

Hösten.

autumn-pics-015

Stormen viner och regnet smattrar mot fönstret. Först känner man lugnet och doften av mustiga grytor, multnande löv fyller ens inre.

Men sen kommer man på det.

Helvete!

Man har ju barn!

Här kommer därför min lista på 10 grejer man kan göra med sina barn när höstrusket satt sina klor i ens tillvaro.

1. Gå ut i skogen

Det absolut klyschigaste man kan göra på hösten. Men grejen med klyschor är ju att de blivit klyschor för att de är sanna ( andra ex: bollen är rund, allting har en ände, men korven den har två, allting klär en skönhet).

img_8554_2

2. Gå på bio

Popcorn, nån animerad barnfilm där manusförfattarna tänkt på att skriva skämt som ska tilltala även de vuxna. Vad kan gå fel liksom?

3. Gå på badhus

Har man vägarna förbi Västerås kan jag rekommendera äventyrsbadet Kokpunkten. Många roliga rutschkanor. Funkar både för de större barnen och för de mindre. (Och för de ”vuxna”.)

4. Baka cupcakes

Man får givetvis baka vad man vill. Men eftersom jag är värdelös på att baka och har lärt mig baka cupcakes så gör jag det. Kul för barnen att få hålla på med garnityr och annat också.

5. Gå och fika

Så fort ens barn är stort nog att sitta still i typ en kvart är det här rätt kul. Man går till ett fik,tar ett fönsterbord och kollar på folk som går förbi utanför och gissar vad de jobbar med, hur gamla de är och vad de heter osv. Jag har nästan lyckats göra det med Manne en gång. Nu tror jag dock att han är förlorad, han häller i sig sin läsk/kopp varm choklad och förstår inte varför han ska sitta kvar när han är klar.

Men jag älskar idén i teorin och har nu lagt alla mina fikaägg i Joels korg.

233076724_f7126e7e-4fc4-42b8-af83-48ed57755040

Inspirationen till detta fikamys kommer från Pija Lindebaums utmärkta Lill-Zlatan och morbror Raring.

6. Åka tåg

Det här älskade Manne när han var mindre. Det var assimpelt. Vi tog bussen till pendeltågsstationen i Älvsjö. Därifrån tog vi tåget till Farsta Strand och sedan tog vi tunnelbanan hem. Han älskade det. Jag med. Och så hade ytterligare 1,5 timme gått. (Obs! Du behöver inte åka till Farsta. Du kan åka till lämplig plats nära där du bor.)

7. Pyssla kan man ju göra men jag hatar det

Tja, vad ska jag säga? Skjut mig.

8. Hänga runt i en galleria

Det här är lite en utveckling av punkt 5. Den här passar Manne (och barn som mer föredrar att springa runt framför att sitta still). Man hänger runt i en stor galleria, kollar på människor, kläder, fikar.

9. Museum

Det som är irriterande med att gå på museum med barn enligt mig är att jag blir så fascinerad av allting och vill stanna och läsa alla skyltar och kolla på allt i tusen år. Problemet är bara att Manne har sprungit runt hela muséet när jag fortfarande står och fascinerat studerar sarkofagen vid entrén (eller vad det nu må vara).

Tom Tits i Södertälje är däremot en hit. Där kan man döda många timmar utan att nån blir missnöjd.

10. Stanna hemma och rumpa loss

Antagligen den viktigaste punkten. Varför har vi årstider som är kalla, mörka och blöta om vi inte får utnyttja dem till att ligga en halv dag i soffan och spela iPad med våra barn och sen kolla på film och käka chips?

img_0968

Rumplossning FTW!

Nu gör vi det här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar