Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

10 anledningar till varför jag förtjänar att bli hyllad på Fars dag

nisseedwall  |  Publicerad 2017-11-09 20:14  |  Lästid: 2 minuter

 

På söndag är det fars dag och hylla den som hyllas bör kan jag känna. Här kommer därför

10 anledningar till varför jag förtjänar att bli hyllad på Fars dag:

 

1. Redan 2013 blev jag utsedd till Årets Papa av tidningen Mama – och man kan ju inte direkt säga att jag har blivit sämre av att vara pappa ytterligare fyra år och få ett barn till…

Father of the century.

2. Jag kollade på (nästan) ett helt 20 minutersklipp med nån random tjej som öppnade en miljard paket med Pokémonbilder tillsammans med Manne häromdagen utan att gnälla en enda gång.

Jo, förresten. Jag gnällde. OCH?! Jag satt där.

3. Nu är det flera dagar sen Li fick ta över läggningen av Manne efter att jag fått ett utbrott pga han acts like a child! Grow up, är allt jag har att säga till honom. Och till alla andra barn för den delen.

4. Igår låtsades jag INTE som att jag inte märkte att Jojo gömt sig bakom soffan och krämat i blöjan. Jag bara: ”Har du bajsat gubben? Det tar jag hand om. Inga problem.”

5. Jag har bara glömt att gratulera min egen far på fars dag tio av de senaste femton åren.

6. Häromdagen när Li hade ”hållt på” med Jojo hela natten (utan att jag vaknat) och därför var astrött och sur på morgonen så sa jag att jag tyckte hon var snygg och hällde upp påtår till henne fast hon inte ens bad om det (eller sa tack, för den delen).

Jag skulle hälla upp hur många koppar som helst för din skull, älskling.

7. En kväll förra veckan när jag gick och la mig 2 h efter Li så lyste jag bara litegrann med mobilskärmen för att hitta min pyjamas och sen la jag mig under täcket och kollade Jimmy Kimmel-klipp på mobilen med hörlurar och skrattade astyst.

8. Jag behöver bara lägga mig på sängen en timme med stängd dörr och öronproppar i öronen varannan dag efter att Li äntligen kommit hem från jobbet.

9. Igår kväll när jag i förbifarten nämnde att jag vikt tvätten samtidigt som hon druckit öl med en kompis låtsades jag vara helt obrydd och ställde inte till med en scen när detta inte fick till följd att hon direkt föll ner på knäna och förklarade hur mycket hon älskade mig och hur tacksam hon var.

10. Jag är bäst, ingen protest, fuck the rest.

Kan ni förstå att det finns nån så grym som jag?

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-09 21:00