Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall

Nisse Edwall skriver om allt roligt med att vara förälder och allt jobbigt med att vara en modern pappa.

10 anledningar till att skaffa barn

nisseedwall  |  Publicerad 2018-01-17 14:54  |  Lästid: 3 minuter

Går du och klurar på om det här med barn är något för dig.

Time of grubblerier is over.

Klart det är!

Här kommer nämligen 10 skäl till att skaffa barn:

1. Viktigast av allt. Du får spela hur mycket Mario Cart du vill.

Sen jag blev pappa kan jag sitta en hel lördagsförmiddag och spela Mario Cart. Och bara för att jag gör det tillsammans med min son så har jag gjort något fint och bra eftersom jag umgåtts med min son. När jag inte hade barn och gjorde samma sak uppfattades det mer som slöseri med tid.

2. Du kommer vid något tillfälle ha en tvååring.

Att han en tvååring hemma är som att ha en levande antidepressiv tablett som springer runt. Det går på riktigt inte att vara deppad när det kommer en liten naken tjomme på ca 90 cm med gummistövlar som handskar och sjunger någonting som med lite god vilja kan tolkas som Imse Vimse Spindel.

Typ så nånting...

3. Du får (med allra största sannolikhet) vara med om en förlossning.

Att vara med när mina barn föddes är utan konkurrens det häftigaste jag varit med om i hela mitt liv. Att se hur ett liv blir till som dessutom är "mina" är sånt man har konstnärer till för att beskriva. Jag kan i alla fall inte sätta ord på det. Det är en nån slags blandning av alla känslor man kan känna på en och samma gång och det känns typ som att man faller och flyger samtidigt, allting stannar liksom upp och går samtidigt hur fort som helst. Typ.

4. Du får äta pizza minst en gång i veckan.

Hur mycket jag än försöker intala mig själv att hummer, ostron och råbiff är det bästa som finns så går det ju inte att komma ifrån att det suger till på ett speciellt ställe i magtrakten när jag känner cappricciosadoften. Eftersom jag delar detta intresse med mina barn så blir ju den ensamma fredagspizzakartongen inget som tyder på lathet och ensamhet utan de fyra pizzakartongerna jag kånkar hem blir istället en symbol för familjelycka.

5. Du får uppleva Lugnet.

När du - efter att ha jobbat en hel dag, kommit hem, lagat mat, diskat, lekt med barn, vikt tvätt, gjort i ordning barn för natten och läst sagor tills de somnat - sätter dig i soffan i vardagsrummet så uppfylls du av en förhöjd känsla av lugn som du aldrig upplevt tidigare i ditt liv.

6. Du får känna dig duktig.

När du har gjort ovanstående och sitter där i soffan så kommer du även känna dig duktig och kompetent på ett sätt som du aldrig tidigare gjort.

7. Du får kolla på fotboll och ingen kan göra något åt saken.

Påminner en del om punkt 1. Eftersom min son älskar Barcelona och vill se varje match de spelar så är det ju bara positivt om jag sitter bredvid och njuter av Messi tillsammans med honom.

8. Du får spela hockey.

Jag ska villigt erkänna att jag inte hållit i en hockeyklubba sen jag var i 10-årsåldern. Hade jag inte haft barn är jag jäkligt tveksam till om jag någonsin skulle ha gjort det igen. Men nu när isen lagt sig så kändes det ju självklart att koka lite varm choklad och gå ner till sjön och spela lite. Fy fan vad kul det var.

9. Du får äntligen känna hur det känns att ha ansvar för en skrikande bebis på ett fullsatt kommunalt färdmedel och ha alla medpassagerares arga blickar på dig.

Okej, den kanske inte är helt positiv men jag vill ändå ta upp det eftersom jag igår satt på en middag med några 25-åringar som gnällde på skrikande bebisar i flygplan och på bussar och jag kände för att skapa dålig stämning genom att be dem hålla käften för att de inte HAR NÅN JÄVLA ANING OM NÅNTING men inte gjorde det och nu måste få utlopp för den frustration och ilska jag kände.

10. Du kommer känna hur hjärtat växer.

Att få barn är som att öppna upp en kärlekskran. Så mycket kärlek som du helt plötsligt kommer känna trodde du inte var möjlig.

Så sätt igång med barnaskaffandet nu. Det är värt det. 

Jag lovar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:53